Winkel
Resultaat 31–40 van de 382 resultaten wordt getoond
-
malei kofta
Kofta zijn gehaktballetjes die vele varianten kent van de Balkan en het Midden-Oosten tot Zuid-Azië. In dit gerecht worden ze gemaakt van tofu en aardappel. Malei betekent creme.
Tesamen vormt het een heerlijke curry met in de saus garam massala, cashewnoten, kokosmelk en tomaat. Wordt geserveerd met rijst en voor de liefhebbers koriander.
€ 12,95Helaas niet beschikbaar -
mexicaanse tempeh salade
Een zonovergoten mexicaanse vegan salade met tempeh, quinoa, avocado, mais en avocado. Met kruiden als komijn, cayenne en limoensap. A must try!
Helaas niet beschikbaar -
nagerecht: dronken peer, vijg, blauwe kaas
In wijn gedrenkte conference peren met vijgen en roquefort, geserveerd op een tartelette. Proost!
Wijnadvies: Quinta do Crasto LBV 2015
Helaas niet beschikbaar -
nagerecht: semifreddo, donker fruit, chocolade
Semifreddo is een een (half) bevroren dessert met de textuur van (half) bevroren mousse. Vertaald vanuit het Italiaans betekend semifreddo “half koud”. En ach, het is Kerst, dus verrijken we de “taart” met wat Kirsch, heerlijke chocolade en meringues. Mocht u mij een beetje kennen dan weet u dat er waarschijnlijk nog wat meer bij komt 🙂
Wijnadvies: Banyuls
€ 7,50Helaas niet beschikbaar -
nagerecht: vegan chocolate pots, avocado, sinaasappel, zuidvruchten
Tijdens het dessert mag chocolade natuurlijk niet ontbreken. Een heerlijk vegan nagerecht met chocolade, avocado, ahornsiroop, sinaasappel, zuidvruchten en specerijen.
Wijnadvies: Due Palme Passito
€ 7,50Helaas niet beschikbaar -
noodles met oesterzwammen en chili-korianderomelet
Oftewel een rijk gevulde Koreaanse noodlesalade met beef en groenten.
€ 9,95Helaas niet beschikbaar -
parelcouscous salade met venkel en noten
Maar ook met champignons, gekarameliseerde ui, spinazie, wortel, veldsla en besprenkeld met een sinaasappel-citroen-gemberdressing. Oelala, that’s good!
€ 12,95Helaas niet beschikbaar -
perzische aubergineschotel
Dit vegetarisch gerecht heeft zich meer dan eens bewezen want inmiddels voor diverse groepen klaargemaakt en gesmuld hebben ze! Het bestaat uit zo’n 20 ingrediënten die tezamen een heerlijk midden oosters gerecht vormen. Ik verklap er een paar: sumak, dadels, walnoten, tomaat, feta en natuurlijk aubergines!
€ 12,95Helaas niet beschikbaar -
pesce alla parmigiana
Het originele recept heet Melanzane alla parmigiana. In een grijs verleden noemden ze het Parmiciana di melenzane, wat slaat op de latjes van de typisch Italiaanse luiken die voor de ramen hangen. Die latjes zitten schuin over elkaar heen, op dezelfde manier als de aubergine in het gerecht over elkaar heen wordt gelegd. Deze week hebben we een variant met vis en laat em maar lekker zwemmen in de heerlijke tomatensaus!
€ 12,95Helaas niet beschikbaar -
pompoenstamppot met rode ui en pittige kip
Stamppot met een Marokkaanse twist want in dit gerecht gebruiken we ras el hanout en harissa. Meestal bestaat ras el hanout uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Harissa is een hete saus waardoor de pompoen een flinke kick krijgt!
€ 13,00Helaas niet beschikbaar